45 m² Cala Luna te Made

We zijn natuurlijk eerst even een kijkje gaan nemen in Brabant. Met deze vooropname willen we alles opmeten maar vooral weten of er nog bijzonderheden zijn en hoeveel tegels en materialen we moeten bestellen. Daarnaast is het altijd leuk om beter kennis te maken met de opdrachtgever en zijn/haar wensen plus eisen te achterhalen. Hier troffen we een onregelmatige ondergrond aan waar niet 1-2-3 tegels op konden, dus hebben we geadviseerd om eerst de vloer te voorzien van een zandcementen deklaag. 

 

Cala Luna Naturale 90x90

De Cala Luna is een exponent uit de uiterst populaire Pietre di Sardegna serie van fabrikant Casalgrande Padana, misschien wel Italiës grootste producent van keramische tegels. Een serie van prachtige natuursteenlook tegels die vaak gebruikt worden voor vloeren, toiletten en badkamers. Ze zijn verkrijgbaar in 12 verschillende formaten en acht fraaie kleuren waaronder de Cala Luna. Deze donkerbruine, zwaar gemêleerde tegel is 0,95 mm dik, gerectificeerd en uiterst vormvast. Dat betekent dat je in een doos tegels  nauwelijks een tegel zal vinden met enige afwijking in het formaat. 

 

Plaatsing

Onze tegelzetters weten natuurlijk wel raad met deze hoogwaardige tegel. Met behulp van een leveling systeem hebben ze een perfect vlakke vloer gecreëerd en laten zien wat enig vakmanschap vermag bij het plaatsen van tegelvloer. Dat blijkt vooral uit de hoekjes en andere lastige punten zoal die rond de deurposten. Bij de plaatsing is niet een standaard voegmiddel gebruikt, maar de Sopro DF 10 Designvoeg Flex in de kleur Basalt 64. Immers, op het programma stond de Royal Deal en dan mag de opdrachtgever zelf de kleur van het voegmiddel kiezen.