53m² Century Natural Oak icm vloerverwarming te Spijkenisse

Als gebruikelijk zijn we voor dit project eerst langsgegaan voor enige inspecties. Zo bekijkt onze installateur welke methode hij gaat toepassen, hoeveel groepen er nodig zijn en hoe een en ander aangesloten moet worden op de verwarmingsketel. Daarnaast gaan we zelf op bezoek om alles op te meten en de kwaliteit van de ondergrond te beoordelen. Deze bezichtigingen doen we niet alleen voor onszelf, maar ook om de opdrachtgever een zo actueel mogelijke prijsopgave te doen. We willen immers elke verrassing voorkomen. 

 

De feitelijke start wordt gemaakt wanneer de installateur voorrijdt met alle materialen en gereedschap. Hij freest de groepen in de zandcementen ondergrond, plaatst alle leidingen en sluit deze aan op de verdeler in het ketelhok. Na het testen van de verwarming hoefde enkel nog de gleuven dichtgesmeerd te worden om de ondergrond klaar te krijgen voor onze tegelzetter.

 

Century Natural Oak

De Century die we hier geplaatst hebben is een prachtige houtlook tegel van 25x150 cm groot. Een ideaal formaat wanneer je zoveel mogelijk de uitstraling van traditioneel parket in je woning wenst. De Century is verkrijgbaar in drie decors waarvan we hier de Natural Oak hebben gelegd. Wel is er nog enig overleg geweest over de legrichting. Standaard adviseren we zoveel mogelijk in de lengterichting te plaatsen, afhankelijk ook van de lichtinval. Door de groeven lijkt de ruimte dan aanmerkelijk groter. Een heel leuk detail die je op onderstaande foto's zult zien, is de wijze waarop onze tegelzetter een vloerluik heeft betegeld. Dergelijk superieur tegelwerk kan alleen een vakman afleveren.

 

Afwerking

Voor de afwerking zijn we daags erna opnieuw langs geweest in Spijkenisse. Op het programma: het dichtvoegen van de gehele vloer met de Design voegmiddel in de gekozen kleur (Jurabeige) en het plaatsen van tegelplinten. Deze plinten worden niet als zodanig geleverd. De tegelzetter heeft ze stuk voor stuk op maat uit moeten zagen.

 

Hiermee was het project opgeleverd. Om de oplevering luister bij te zetten zijn we zelf nog een laatste keer op bezoek geweest. Met een bloemetje voor de gelegenheid om foto's te maken maar ook om de gratis tegelreiningsset af te geven, alles te controleren en de klanttevredenheid te peilen.