50 m² Dom Ascot Visgraat Parket te Eindhoven

Voor deze opdracht moest er als voorbereiding wel extra werk verricht worden. De gehele vloer was namelijk reeds van tegels voorzien en aangezien men deze niet wilde verwijderen, hebben we geadviseerd de vloer met lijm te egaliseren. Een aanpak die wel om een extra goede primer vraagt. Een normale primer zou vrijwel zeker voor hechtingsproblemen van de egaline zorgen op zo'n gladde plavuizenvloer. Maar met een Quartz primer speciaal ontwikkeld voor gladde vloeren konden we met een extra dikke 3mm lijmlaag de vloer perfect prepareren voor de tegelklus.

 

Royal Deal

Dom Ceramiche is een zeer geavanceerde tegelfabrikant uit Sassuolo midden in het Italiaanse Modena, het hart van Italiaanse design tegels. Het bedrijf is vooral bekend van tegels met een eigenzinnig karakter. Dat zie je ook in de Wood collecties waarin contrastrijke houtlook decors de hoofdrol spelen. Van de deelcollectie BarnWood leveren we het visgraat formaal  11 x 32,5 als Royal Deal, de  exclusieve deal voor hoogwaardige tegel. Daarbij horen niet alleen hoogwaardige tegels van onder meer Italiaans design, maar ook Premium Tegellijm en voegmiddel in de kleur naar keuze als ook profielen waar nodig en een Hamat® High Quality Entreemat.

 

Afwerking

Na plaatsing kreeg onze tegelzetter nog een extra klus. Kitten natuurlijk maar ook het plaatsen van de als upgrade geleverde hoge in RAL 9010 voorgelakt. De kers op de taart van deze fraaie klus.