50 m² Stadium Grijs te Rotterdam i.c.m. vloerverwarming

Uiteraard moest er natuurlijk eerst iets anders gebeuren voordat we de tegelzetter erop uit konden sturen. Eerst was het de beurt aan onze medewerker buitendienst voor het opmeten van het project. Vervolgens mocht onze vloerverwarmingsinstallateur langs om een en ander te schouwen, dat wil zeggen, een gedegen schatting te maken van alle benodigde materialen en te kijken hoeveel groepen er op welke manier aangelegd moesten worden. 

 

Vijf groepen

Enkele weken later was het eindelijk zover en mochten de jongens met de freesmachines en flexibele buizen aan het werk op de zandcementen ondergrond. Vijf groepen moesten er gefreesd worden.  Leidingen erin, aansluiten op de verdelen en die weer op de ketel, en klaar was de klus. Tijd om te testen en de ondergrond af te werken. Aangezien er tegels op de vloer zouden komen hoefde onze installateur geen deklaag te storten. Het dichtsmeren van de gleuven was voldoende. 

 

Stadium Gris 

De volgende stap was dus het tegellegwerk. De Stadium is een heerlijke 90 cm grote vloertegel met twee kleurvarianten waarvan we de donkere versie enkele maanden geleden bij wijze van aanbieding mochten plaatsen in Spijkenisse als Royal Deal. Dit keer mochten we  met de grijze Stadium aan  de slag. 

 

Gelijkmatig dankzij leveling systeem

Grote tegels plaatsen als deze vraagt altijd om wat extra inspanning. Vooral als ze gezaagd moeten worden. Gelukkig is onze tegelzetter wel wat gewend. Kijk maar hoe de tegel rondom de hoek is gezaagd. Pure vakmanschap. Of wat dacht je van het tegelwerk bij de schuifpui. Dat heeft-ie vrijwel vlekkeloos gedaan. Dat moet ook wel, want er wordt een professioneel resultaat verwacht en dan wil je geen scheef gelegde tegels zien of extra dikke voegen die een legfoutje moeten verbouwen. We passen niet voor niets standaard een leveling systeem toe voor maximale gelijkmatigheid. De laatste stap was uiteindelijk de afwerking. Hier was gekozen voor een hele mooie upgrade van 70 m hoge in RAL 9016 voorgelakte mdf-plinten.

 

Een heel gepaste keuze gezien het formaat van de tegels.

 

Bekijk onder de na afloop gemaakte foto's