71 m² Flatiron Silver 90x90 te Zuidland

Gewoontegetrouw zijn we eerst even op huisbezoek geweest voor een nadere kennismaking en een inspectie van de ondergrond. Tevens maken we gebruik van de gelegenheid om alles op te meten. Terug op kantoor hebben we vervolgens alle bestellingen (tegels, lijm en voegmiddel) doorgevoerd en alle werkzaamheden ingepland. Hier lag een plavuizenvloer die we eruit moesten breken. Deze plavuizen waren in de vloer gezet met als gevolg dat de ontmantelde ondergrond niet meteen betegeld kon worden, maar eerst egalisatie nodig had. 

 

Flatiron Silver

De Flatiron Silver is een tegel die je niet snel bij iemand op de vloer zal treffen. Metallook uit de keuken van het gerenommeerde merk Energieker uit Modena. Een karaktervolle tegel met de stoere, industriële uitstraling van verweerd grijs metaal voorzien van lichte sporen van oxidatie. Tien millimeter dik is deze 90 bij 90 versie die natuurlijk mat is afgewerkt en gerectificeerd. Je kunt 'm kwijt op de vloer en aan de wand.

 

Plaatsing

Onze tegelexpert kende weinig moeite om met deze hoogwaardige tegel een prachtig geplaatste vloer op te leveren. Dat is het grote voordeel van kwaliteitstegels: je vindt er nauwelijks afwijkingen in formaat en kleurstellingen. Daarbij laat de Flatiron zich heel makkelijk verwerken in de zaagmachine. Het was met twee zware tegels per doos (43 dozen in totaal) uiteraard wel even sjouwen en zoals je op onderstaande foto's zult zien, kent de vloer enige lastige hoekjes waarop onze man al zijn vakmanschap moest toepassen.

 

Afwerking

Daags na plaatsing, wanneer de tegellijm is opgedroogd, kon onze man verder met het dichtvoegen van de vloer. Hiertoe hadden we 'm 

een emmer Sopro DF DesignVoeg meegegeven en wel in de kleur Steengrijs. Een logische keuze!