Royal Deal 55 m² Toscana Light Grey te Wateringen

Als gebruikelijk zijn we eerst langsgegaan voor een vooropname. We maken kennis met de opdrachtgever, bekijken de ondergrond en maken dmv een meting een inventarisatie van alle benodigde tegels en materialen. Het eerste wat ons opviel was de natuurstenen ondergrond. Wegbreken is zeer omslachtig én kostbaar. We hebben dan ook geadviseerd om 'm eerst te primeren met een Quartz primer. Je verkrijgt daarmee de maximale hechting voor de nieuwe tegels.

 

Toscana Light Grey

De Toscana is een rasechte betonlooker van 90 bij 90 cm. Een 11 mm dikke, gerectificeerde tegel die zich vooral onderscheidt met een verfijnde variatie in een veelvoud van tinten grijs. Mat afgewerkt en uiteraard antislip (R-Waarde R10). Daarnaast voldoet-ie aan onze hoge eisen met betrekking tot vormvastheid. Elke tegel is exact hetzelfde formaat.

 

Plaatsing

Hoewel de plaatsing van de Toscana dankzij het fors uitgevallen gewicht om enige extra inspanning vraagt, heeft onze tegelzetter er een prachtige tegelvloer mee opgeleverd. Vlak, dankzij de toepassing van ons levelling systeem en tot op de millimeter nauwkeurig afgezaagd bij lastige plekjes zoals die bij de trap en deurposten.

 

Afwerking

Daags na de plaatsing heeft onze tegelzetter de tegelvloer dichtgevoegd met een voegmiddel in de kleur Lichtgrijs 16. Hier de beste kleurkeuze wanneer je de voegen niet direct in het oog wil laten vallen. In de planning staat nog de montage van hoge plinten.