51 m² Noordpool Bruin te Middelharnis

Een goede voorbereiding is het halve werk. We zijn daarom eerst even gaan opmeten om te inventariseren hoeveel er besteld moet worden. Tevens maken we nader kennis met de opdrachtgever en verifiëren een andermaal de gekozen tegel. 

 

Noordpool Bruin 100x100

De Noordpool is een serie van typische betonlook tegels van A-kwaliteit. Mat afgewerkt, gerectificeerd en voorzien van geraffineerde nuances. De serie onderscheidt zich vooral in kwaliteit. Elke tegel is 10 mm dik en met de hoogste waarde (PEI-waarde 5) bijzonder slijtvast  en hard (hardheidswaarde 05). Je moet er niet met zanderige schoenen overlopen, maar de tegel kan bijzonder veel hebben. Hij maakt niet voor niets deel uit van onze Royal Deal collectie

 

Plaatsing

Onze tegelzetter moest flink aan de bak met de fors uitgevallen Noordpool Bruin. Ze wegen wel 23 kg per stuk. Met een vakkundige oog voor detail heeft-ie er een schitterende stoel mee opgeleverd, zorgvuldig dichtgevoegd met een voegmiddel van kleur, t.w. Zandgrijs. Vooral het zaagwerk rond de hoeken getuigt van vakmanschap.

 

Afwerking

Helaas niet op de foto, maar op een later moment is onze tegelzetter teruggekeerd naar Middelharnis voor het plaatsen van tegelplinten. Tegelplinten worden soms als zodanig geproduceerd, maar meestal zal de tegelzetter ze zelf uit moeten zeggen. Een lastige klus. Elke plint zal immers even hoog moeten zijn.