112 m² Wood Skagen Natura Light te Terborg

Ter voorbereiding is onze man natuurlijk eerst even langs geweest om de ondergrond te beoordelen. We willen immers garant staan voor jarenlang woonplezier en dus een tegelvloer plaatsen op een daartoe geschikte ondergrond. Tijdens deze vooropname meten we alles zorgvuldig op, verifiëren we andermaal de gemaakte keuzes en zetten vervolgens alle bestellingen door. Onze conclusies luidde dat de ondergrond op zich prima was, maar dat wanneer men de vloer doorgelegd wilt hebben over de reeds betegelde badkamervloer en toilet, er eerst geëgaliseerd diende te worden, aldus geschiedde.

 

Wood Skagen Natura Light

Houtlook tegels als de Wood Skagen Natura Light leveren en plaatsen we als Premium Deal, de deal voor tegels van extra sterke kwaliteit. De Wood Skagen is hierin geen uitzondering. Deze acht mm. dikke tegel van 20 bij 120 cm kan heel wat stootjes verwerken. Mat afgewerkt, gerectificeerd en voorzien van een antislip laag (R10) voor optimale veiligheid in huis. Het natuurgetrouwe decor kent een V-waarde 3, een waarde die betrekking heeft op de kleurvariatie. Een decor vol nuances en kleurschakeringen heeft V4, een effen tegel V1.

 

Plaatsing

Alvorens aan het werk te gaan op geëgaliseerde ondergrond heeft onze parketteur wel even overleg gevoerd met de opdrachtgever over de te volgen legrichting. Bij houtlook bepaalt de legrichting (mede) immers de ruimtelijke ervaring in de woning, afhankelijk van de lichtinval. 

Onderstaande foto's zijn gemaakt na het dichtvoegen en wassen van de vloer. Op een later moment gaan we hier ook hoge mdf-plinten monteren ter voltooiing van een prachtige klus.