55 m² Padouk Nut te Nieuw-Vennep

Als gebruikelijk zijn we eerst op huisbezoek geweest voor een nadere kennismaking met de opdrachtgever, een evaluatie van de ondergrond en een secure opmeting. Het project kende geen bijzondere voorwaarden dus konden we snel weer terug naar kantoor voor de bestellingen en planning van de werkzaamheden.

 

Padouk Nut 30x120

De Padouk is een zeer bekende serie houtlook tegels van de Italiaanse producent EnergieKer. Een 1e keus keramische tegel die voldoet aan alle kwaliteitseisen en alle normen van het CE-keurmerk. Gerectificeerd, hetgeen betekent dat alle randen kaarsrecht zijn afgesneden voor de smalste voegen. Die mogen overigens niet te smal zijn (minimaal 2 á 2,5 mm) omdat je anders tegelbreuk gaat krijgen. Een andere mooie eigenschap van de Padouk is de antislipwaarde van R9. Een veilig gevoel.

 

Plaatsing

Net als bij de plaatsing van andersoortige houtlook vloeren als laminaat en pvc is onze tegelzetter gaan kijken naar de te volgen legrichting. De lichtinval is hierin bepalend. Geen probleem natuurlijk in een doorzonwoning als hier. Met de grootste zorgvuldigheid én vakmanschap heeft de tegelzetter een schitterende vloer opgeleverd, mooi dichtgevoegd met een beigekleurig voegmiddel.

 

Afwerking

Direct na plaatsing heeft onze tegelzetter de vloer afgewerkt met enige kit langs de posten. Voor een latere dag staat onze plintenman ingepland voor het plaatsen van hoge, witte mdf-plinten. Op onderstaande foto's zullen we er die vooralsnog moeten bij denken.