49 m² Nordika Dark te Maasbommel

Als altijd is onze tegelzetter eerst langsgegaan voor een nadere kennismaking met de opdrachtgever en diens bevestiging van de gekozen tegel. Uiteraard wel met het meetapparaat op zak, want er moet een accurate meting gemaakt worden voor een secure bestelling en dito begroting. Hierop konden we alles inplannen zodat de vloer tijdig opgeleverd kon worden/

 

Nordika Dark 45x90 cm

De Nordika, waarvan we hier de Dark hebben geplaatst, is een prachtige steenlook serie uit het atelier van de Italiaanse tegelbakker Emilceramica. Een serie stijlvolle tegels die geheel ontworpen om 'm zoveel mogelijk de uitstraling van Noordeuropese steensoorten mee te geven. In de Dark zie je dat zeker terug. De tegel is voorzien van een zeer subtiele driedimensionale belijning op een basaltkleurig geschakeerd fond. De Nordika is verkrijgbaar in een drietal kleurstellingen en uiteenlopende formaten, voor binnen en buiten.

 

Plaatsing

Aangezien er gekozen was voor een rechthoekige tegel lag het min of meer voor de hand om 'm in halfsteensverband te plaatsen. Zeker gezien het formaat van 45 bij 90 cm. Onze tegelzetter heeft zijn taak wederom met verve volbracht. Dat zie je met name aan het strakke zaagwerk rond de deurposten en onder de trap. Aangezien er nog geen definitieve keuze was gemaakt voor de kleur van het voegmiddel hadden we 'm twee kleuren meegegeven. Grijs en antraciet.

Op een later moment staat ook de montage van hoge mdf-plinten ingepland. Die zal je op onderstaande foto's er helaas bij moeten denken.