125 m² Eiche Scottish te Krimpen aan de Lek

Zoals bekend is onze expert eerst langsgegaan voor een vooropname. Hij maakt nadere kennis met de opdrachtgever en peilt of er nog specifieke wensen zijn met betrekking tot de vloer. Daarnaast pakt-ie het meetapparaat erbij voor een zorgvuldige inventarisatie van alle benodigde tegels en materialen. Terug op kantoor regelen we alle bestellingen en gaan we alles inplannen, daarbij rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever.

 

Eiche Scottish

Ofschoon de naam iets anders suggereert, hebben we hier wel degelijk te maken met een tegel van Italiaanse bodem. Novabell is al tientallen jaren een van 's lands grotere tegelproducenten met keramisch parket als een der vele specialisaties. Spil hierin is de Eiche, een serie van vijf in kleur verschillende decors met toepassingsmogelijkheden voor binnen en buiten, verkrijgbaar in zes uiteenlopende formaten. 

 

Plaatsing

Voor deze Royal Deal-klus was dus het oog gevallen op de Scottish, en wel in het formaat 30x120 cm. Een lekker brede uitvoering. Iets wat onze tegelzetters wel konden waarderen aangezien er flink wat meters gemaakt moesten worden met veel sjouwwerk en heel wat uurtjes op de knieën. Na de plaatsing met redelijk wat zorgvuldig zaagwerk is-tie 's anderdaags een andermaal langs geweest voor het voegwerk. Dat is gedaan met de Sopro DF 10 Designvoeg Flex in de kleur Jurabeige. Later mocht hij nog eens terug, maar nu voor de afwerking.

 

Afwerking

De gelegenheid om een vloer te mogen afwerken vult ons steevast met groot plezier. Afwerking maakt de vloer pas echt compleet. Daartoe kunnen we soms kant-en-klare tegelplinten bestellen, maar net zo vaak moet onze tegelzetter ze stuk voor stuk uitzagen. Een intensieve klus, maar onderstaande foto's laten goed zien hoe mooi het resultaat kan zijn van een vloer met tegelplinten.