79 m² Harmony Grey te Pijnacker

Zoals zo vaak zijn we eerst langsgegaan voor een zogenaamde vooropname. Een bezoek op locatie waarin we nader kennis maken met de opdrachtgever en diens speciale wensen checken. Daarnaast maken we een zorgvuldige opmeting van de tegelklus zodat we een accuraat beeld geeft van de opdracht verkrijgen en de definitieve offerte kunnen opstellen. Aan de hand hiervan volgt dan de bestellingen bij onze leveranciers.

 

Harmony Grey 1000x1000

De uit Italië afkomstige Harmony Grey is een van de grotere tegels uit de Beste Koop-collectie. Dat is een collectie trendy tegels die speciaal is samengesteld met het oog op kwaliteit voor een betaalbare prijs. De meeste tegels zijn steenlook of betonlook, maar je vindt ook houtlook en een enkele decortegel in de Beste Koop-collectie. Zij hebben allemaal gemeen dat ze gemaakt zijn van het betere keramiek, dus krasbestendig, hygiënisch en bestand tegen flink wat stootjes. De gerectificeerde Harmony Grey onderscheidt zich hierin niet alleen door het forse formaat van 1 bij 1 meter en de hoge antislip waarde (R10), maar ook door het levendige karakter van de steenlook. Zij is verkrijgbaar is vijf kleuren: black, cream, taupe, white en de hier geplaatste grey.

 

Plaatsing

Groot formaat tegels bieden als grootste voordeel dat je hiermee een rustiger vloerbeeld in huis haalt, met minder voegen. Het nadeel voor onze tegelzetter is vooral het gewicht dat ze met zich meebrengen. Gelukkig laten we alle tegels daags tevoren bezorgen op locatie zodat zijn inspanningen beperkt blijven. Daarnaast krijgt hij altijd hulp mee, zodat hij zich kan focussen op het echte werk: het onberispelijk plaatsen van een prachtige tegelvloer.

 

Bij de plaatsing heeft hij gebruik gemaakt van een levelling systeem voor een vloer zonder hoogteverschillen. Verder heeft hij op een later tijdstip de vloer dicht gevoegd met een voegmiddel in de kleur grijs.

 

Afwerking

Ook op een later moment zijn we opnieuw terug gegaan naar Pijnacker, ditmaal voor het plaatsen van hoge mdf-plinten. Deze vind je helaas niet terug op onderstaande foto's