91 m² Cir Mix Terra te Rucphen

Zoals altijd zijn we ruim tevoren even op locatie langs geweest om de ondergrond te beoordelen, eventuele specifieke wensen te vernemen en alles strak op te meten. Zeker wanneer er een vloer in Romaans verband moet komen, en we tegels in meerdere formaten moeten bestellen In deze benedenwoning troffen we geen bijzonderheden aan. Bestellingen en planning konden dus vlot in gang gezet worden.

 

Cir Mix Terra

De Mix Terra is een speciaal voor Romaans verband gecreëerde tegel. De gerenommeerde Italiaanse tegelbakker Cir levert 'm daarvoor in vier verschillende formaten: 20x20, 20x40, 40x40 en de grootste 40x60 cm. Elke niet-gerectificeerde tegel is 1 cm. dik. Het decor leent zich perfect voor het plaatsen van een tegelvloer met de traditionele en landelijke uitstraling die een vloer in Romaans verband nu eenmaal met zich meebrengt. Met een vloer in Romaans verband haal je een uitgesproken vloer in huis die jarenlang de blikvanger gaat zijn.

 

Plaatsing

Het leggen van Romaans verband vereist natuurlijk wel de nodige ervaring. Je moet net weten hoe je de vier tegels afwisselt een consistent het patroon door te voeren en goed uit te komen. Onze ervaren tegelzetter weer hier uiteraard wel raad mee. Even uitkienen en vervolgens met ons levelling systeem een strakke vloer plaatsen, vastgezet met Foby Flexcement Tegellijm en dichtgevoegd met Sopro DF 10 Designvoeg in de kleur Zandgrijs. Het vraagt wel enige tijd, maar het resultaat mag er zijn.

 

Afwerking

Op een andere dag hebben we ook onze plintenspecialist naar Rucphen gestuurd. Achterin de auto: 31 meter Hoge Plinten in RAL9010 voorgelakt. Een routineklus die nochtans alle accuratesse vereist. Een slecht geplaatste plint is immers altijd een doorn in het oog.