58 m² Les Bois Slavonia 10x60 te Schiedam

Deze opdracht betrof niet alleen tegelwerk, er moest ook vloerverwarming worden geïnstalleerd. Als eerste hebben we dan ook onze installateur naar Schiedam gestuurd. Geheel vrijblijvend heeft hij de zandcementen ondergrond geïnspecteerd en een begroting gemaakt van alle materialen en kosten. Vijf groepen heeft hij er tenslotte geïnstalleerd door eerst de slakkenhuizen te frezen, in de schone gleuven de flexibele leidingen te plaatsen en deze vervolgens aan te sluiten op de intussen gemonteerde verdeler in het ketelhok. Testen en klaar was Kees. We hoefden enkel nog de gleuven dicht te smeren en alles voorzien van een licht egalisatie.

 

Les Bois Slavonia

De volgende vakman die naar Schiedam mocht was onze tegelzetter. De tegels hoefde hij niet mee te nemen aangezien die daags eerder waren geleverd. Zijn eerste taak was vooral te kijken naar het legplan. Waar te starten om overal goed uit te komen? En hierna stuk voor stuk elke tegel vast te lijmen en te zorgen voor voldoende variatie. De Les Bois Slavonia is een 10 bij 60 cm grote tegel uit de keuken met het gerenommeerde tegelmerk Kronos. Een oerdegelijke tegel met veel variatie in kleur en maatvoering.

Bij de plaatsing heeft onze tegelzetter een levelling systeem toegepast. Daarmee wordt elk onderling hoogteverschilvoorkomen en elke voeg even breed. 

 

Na plaatsing hoefde onze tegelzetter enkel nog alles dicht te voegen. Met de Sopro DF 10 DesignVoeg Flex in de kleur beige heeft hij voor perfecte voegen gezorgd. 

 

Bekijk hier onze andere opdracht die we met deze tegel hebben uitgevoerd.