62 m² Les Bois Slavonia te Baarn

Altijd fijn om een opdracht onder handen te krijgen zonder specifieke randvoorwaarden of lastige gebreken aan de ondervloer. Ons eerste bezoek, waarin we alles peilen en opmeten, leverde dan ook geen enkele bijzonderheden op. In vlot tempo hebben we alles besteld en ingepland.

 

Steenstrips

Als eerst zijn we uiteraard begonnen met het plaatsen van de steenstrips op de wand. Zeven vierkante meter is hier op strakke wijze aangebracht. De Gemona Italia is een hoogwaardige decortegel van 31 bij 62 cm met een dikte van 10 mm. Een dergelijke tegel is natuurlijk per definitie gerectificeerd. Op een steenstripwand zijn brede voegen zeer ongewenst.

 

Les Bois Slavonia

Een prachtige naam voor een zeer aansprekend keramische tegel uit de keuken van het gerenommeerde merk Kronos. Deze Les Bois is, zoals de naam al suggereert ,een prachtige serie houtlooktegels. Zij wordt geleverd in meerdere maatvoeringen en kleurvarianten, van licht tot donkerbruin, en is geschikt voor zowel wand als vloer. Een echte kwaliteitstegel dus, krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en zeer kleurvast. Alvorens de landelijk ogende Les Bois Slavonia uit de verpakking te halen is onze tegelzetter eerst goed gaan kijken naar het legplan. Hoe komt het visgraat patroon het beste tot uiting? En wat is de beste oplossing voor alle hoeken en wanden?

 

Plaatsing

De kunst is natuurlijk om vanuit het midden het patroon op die manier uit te leggen dat je een fraai uitgebalanceerd vloerbeeld verkrijgt zonder rare kleine stukjes tegel. Het plaatsen van een visgraat patroon is dan ook echt vakmanschap, gestoeld op jarenlange ervaring.

Met name rond de trap ziet het tegelwerk er schitterend uit.

 

Afwerking

Onderstaande foto's zijn tijdens het werk gemaakt. Vloer en wand dienden nog dichtgevoegd te worden, en ook een afwerking stond er op de werkbon. Dit betrof het plaatsen van hoge, in RAL9010 voorgelakte witte plinten. Hopelijk mogen we laten ook beeldmateriaal van de volledig afgewerkte vloer presenteren.