70 m² Molo Audace Terra d'Ormeggio te Ridderkerk

Als altijd zijn we eerst even op locatie langs geweest. We maken kennis met de opdrachtgever en inventariseren hoeveel vierkante meter we moeten bestellen en de benodigde lijm plus voegmiddel. De opdracht betrof een vloer in Romaans verband, een op wild verband lijkend spel met tegels in meerdere formaten. Als deze per formaat worden geleverd is het lastig om uit te rekenen hoeveel meters er besteld moet worden,

 

Cir Molo Audace Terra d'Ormeggio

Een in Romaans verband te leggen vloer is de perfecte keuze wanneer je op zoek bent naar een tegelvloer die gezelligheid en ambachtelijkheid uitstraalt. Geen rechtlijnigheid met strak afgezaagde randen, maar georganiseerde rommeligheid met grove voegen. Je vloer gaat dan een substantiële bijdrage leveren aan de ambiance in huis en zeer zeker alle aandacht trekken. Een taak die je gerust aan de Molo Audace Terra d'Ormeggio van Cir kan overlaten. Cir - een van de toonaangevende tegelfabrikanten uit het Italiaanse Casalgrande - is er 100% in geslaagd de authentieke sfeer van Romaans verband tot leven te brengen. Deze tegel kent  vier formaten: 20x20, 20x40, 40x40 en 40x60 cm die tezamen verpakt  0.72 m² beslaan. 1 centimeter dik is deze mat afgewerkte, ongerectificeerde tegel.

 

Plaatsing

Een dergelijk klus vraag natuurlijk om een bijzondere expertise. Romaans verband lijkt op wild verband maar er zit wel degelijk een bepaald systeem in het legpatroon waarin drie tegels rondom de grootste tegel wordt geplaatst. Bovendien kan deze zgn. mix-vloeren niet geplaatst worden met behulp van een levelling systeem. Dat betekent dus hard aan de slag met de waterpas om de vloer zo gelijkmatig mogelijk af te kunnen leveren. Na plaatsing heeft hij alles dichtgevoegd met de Sopro DF 10 Designvoeg in de kleur Grijs.