43 m² Dakota Avana i.c.m. Loft Grey

Een gedegen voorbereiding is het halve werk. Daarom gaan we voor elke klus altijd eerst even op locatie langs om een kijkje te nemen. We maken kennis met de opdrachtgever, meten alles op om een accurate bestelling te kunnen doen en verzamelen de extra wensen. Die kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld de kleur van het voegmiddel of een bijzonder detail. Als uiteindelijk op de afgesproken datum onze tegelzetter voorrijdt wachten hem geen verrassingen meer en kan hij meteen aan de slag met de tegels die we daags tevoren hebben afgeleverd.

 

Loft Gris 30x60

Bovenaan het programma stonden eerst de wanden van het toilet. De Loft Gris die onze tegelzetter hieraan geplaatst heeft, is een prachtige keramische betonlook tegel die je zowel op vloer als wand kunt plaatsen. Negen millimeter dik is deze 30x60 grote, mat afgewerkte gerectificeerde tegel.  De Loft Gris is afkomstig uit Italië, het paradijs voor de liefhebber van  design tegels.

Onze tegelzetter heeft voor het betegelen van de wanden alle tijd genomen. Dat moet ook wel, want je hebt te maken met veel kleine hoekjes, zeker met de hier aanwezige ombouwwand voor het watercloset.

 

Dakota Avana 120x30

Na het dichtvoegen van de toiletwanden, mochten eindelijk ook de vloertegels uit te pakken. Deze eveneens uit Italië afkomstige Dakota Avana is een van onze topproducten uit de houtlook collectie. Met name die hier geplaatste 30x120 cm grote uitvoering kun je beschouwen als een perfecte keuze voor liefhebbers van keramisch parket. Het robuuste decor vol lichte en donkere nuances maakt deze gerectificeerde tegel uiterst natuurgetrouw en nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Een antislip waarde zal je er niet aantreffen, dus wel voorzichtig met water.

 

Afwerking

Tot ons groot genoegen mochten we de vloer ook afwerken met 25 meter plinten. Hiervoor was gekozen voor de immer populaire 90x15 grote Hoge Plinten in de uitvoering Modern. Zij zijn voorgelakt in RAL9010 (Wit) en makkelijk te monteren. Daarnaast hebben we 's anderdaags onze kitexpert naar Zoetermeer gestuurd voor enig kitwerk op het toilet. 

Daarmee kwam deze fijne opdracht ten einde en konden we afscheid nemen van een tevreden opdrachtgever.