43 m² Ardes te Spijkenisse i.c.m. vloerverwarming

Het eerste wat we voor deze opdracht hebben gedaan is het afleggen van een vooropname door onze installateur. Hij kijkt naar met wat voor een ondergrond hij moet werken en de daarbij horende werkwijze. Hier betrof het zandcement hetgeen betekende dat hij ook moest kijken naar de freesbaarheid. Die bleek tegen te vallen. We hebben toen op basis van het fotomateriaal geadviseerd 'm eerst te egaliseren. Het wordt dan mogelijk om sleuven op een gelijkmatige hoogte te frezen. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben de ondergrond geëgaliseerd en vervolgens de installateur gevraagd hier een vloerverwarming met vier groepen te installeren.  Na voltooiing van deze klus hebben we alles groeven dichtgesmeerd en wat de ondergrond klaar voor het tegelwerk. 

 

Ook onze tegelzetter is eerst langs geweest voor een vooropname. Hij meet dan alles op en inventariseert eventuele speciale wensen en bijzonderheden.  We maken alle bestellingen om later de tegelzetter opnieuw naar Spijkenisse te sturen voor het plaatsen van de intussen bezorgde tegels.

 

43 m² Ardes

 Puur Italiaans design. Zo mag je de Ardes van het Italiaanse Sichenia wel noemen. Een prachtige keramische tegel samengesteld uit verfijnde materialen en mineralen als veldspaat, kaolin en klei. Die zorgen er niet alleen voor dat je nauwelijks afwijkingen tegenkomt in het formaat, maar ook dat de tegel heel wat stootjes kan verdragen. De gerectificeerde Ardes is  verkrijgbaar in vier kleurstellingen en talrijke formaten waarvan we hier de grootste van 60x120 cm hebben geplaatst. Bijzonder is ook de keuze uit verschillende afwerkingen van de sowieso stroeve toplaag waardoor je 'm ook buiten zou kunnen plaatsen.

 

Bij het leggen van de vloer heeft onze tegelzetter gebruik gemaakt van een designvoeg in een door de opdrachtgever gekozen kleur: Steengrijs. 

 

Afwerking

Voor de voltooiing van de vloer hebben we onze plintenspecialist naar Spijkenisse mogen sturen. Achterin de auto: 22 m² in RAL9005 (Zwart) voorgelakte Hoge Mdf-plinten in de uitvoering Modern. Aan hem de eer dit schitterende project te voorzien van de kers op de pudding.