61 m² Icon Smoke te St. Willebrord

Ten tijde van de lockdown, toen onze showroom gesloten was, boden we onze opdrachtgever de mogelijkheid om aan de hand van samples thuis een tegel te kiezen. Makkelijk en handig, want zo kun je perfect een oordeel vormen over het effect van een tegel in de eigen woonomgeving en hoe de tegel eruit zien bij de daarbij horende lichtinval. Tegelijkertijd boden deze huisbezoeken ons de gelegenheid om een blik te werpen op de ondergrond en alles op te meten.

 

 

Icon Smoke

Uiteindelijk is na een gedegen voorbereiding onze tegelzetter aan de slag met de Icon Smoke. Dit is een keramische tegel uit de zogenaamde Beste Koop collectie. Een serie aantrekkelijks tegels die speciaal ontwikkeld is met het focus op een optimale prijs/kwaliteitverhouding en toepasbaarheid in elke interieurstijl. Je vindt in de Beste Koop collectie voornamelijk betonlook tegels, maar ook houtlook en decortegels. De Icon waarvan we hier de Smoke versie hebben geplaatst is een 60x60 grote vloertegel van 9 mm dik. Mat natuurlijk maar ook gerectificeerd voor supersmalle voegen van 2 á 2,5 mm. 

We hebben de Icon Smoke geleverd en geplaatst als Premium Deal hetgeen betekende dat de opdrachtgever ook de kleur van het voegmiddel mocht uitkiezen. Steengrijs is het geworden. Bij het plaatsen gingen vanzelfsprekend de meeste tijd en aandacht uit naar het tegelwerk van de open haard. Een prachtig stukje tegelwerk hebben onze jongens hier afgeleverd.

 

Afwerking

Tot onze blijdschap kregen we in deze woning ook de gelegenheid om tegelplinten te plaatsen. Deze heeft de tegelzetter stuk voor stuk uit moeten zagen. Een zeer nauwkeurig uit te voeren taak, aangezien elke afwijking direct zichtbaar wordt.