Vloeren plus twee badkamers en toilet met diverse tegels te Den Haag

Als gebruikelijk zijn we natuurlijk eerst alles goed gaan voorbereiden. We inspecteren op locatie de muren en vloeren om daarna alles op te meten. Daarnaast maken we duidelijke afspraken over waar welke tegel moet komen en regelen we terug op kantoor de bestellingen zodat alles tijdig binnen is en onze tegelzetters op de afgesproken datums aan de slag kunnen. 

 

35 m² Biophilic Greige

Het eerst aan de beurt waren natuurlijk de wanden van de natte ruimtes boven. Voor deze ruimtes was gekozen voor een volledige betegeling en wel met  twee bijzonder fraaie keramische tegels: de Biophilic Beige en de hexagonvormige Timeless Bronze. Eerstgenoemde is een grijsbruinkleurige steenlook tegel in het formaat 30x60 cm van de Italiaanse producent Pastorelli. Kenmerkend voor de Biophilic is dat voor het design van de 8,5 mm dikke tegel alles uit de kast is gehaald om 'm zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. De Biophilic is verkrijgbaar in vier kleurstellingen als ook in meerdere formaten en diktes hetgeen 'm ook geschikt maakt voor buiten op het terras. Kijk op onderstaande foto's vooral hoe met deze tegel ook de badkuip onder handen is genomen. Een toonbeeld van vakmanschap.

 

30 m² Timeless Bronze

Een prachtig contract is vervolgens gecreëerd met de Timeless Bronze. Dit is een 15 x 17 grote hexagon tegel die zich vooral onderscheidt in het vintage karakter. Tegels uit de Timeless serie zijn mat afgewerkt, ongerectificeerd en voorzien van een prachtig decor vol levendige kleurnuances. Onze tegelzetter heeft er met verfijnd tegelwerk een echte blikvanger mee gemaakt.

 

85 m² Ivory Pulido

Na het dichtvoegen van de wanden werd het tijd om de vloeren aan te pakken. Hiervoor was het oog gevallen op de Ivory Pulido. Een uiterste elegante, gepolijste marmerlook tegel die dankzij een ragfijne tekening in zachte tinten je woning de uitstraling geeft van pure luxe. Een uitstraling die extra wordt benadrukt door het formaat van 60 x 120 cm en de intrinsieke kwaliteiten van deze tegel. De Ivory Pulido is namelijk geclassificeerd in PEI 4 en dus bestand tegen zware omstandigheden.  

 

Afwerking

We hebben alle tegels geleverd en geplaatst als Royal Deal. Daarbij mag je als opdrachtgever kiezen welke kleur voegmiddel er toegepast gaat worden. Hier is gekozen voor een voegmiddel in de kleur Bahamabeige, een fraaie kleur die de voegen minder laten opvallen. Daarnaast mocht onze plintenspecialist 's anderdaags langsgaan om tegelplinten te plaatsen. Die heeft hij stuk voor stuk uitgezaagd uit de Ivory Pulido. Tenslotte kon er de kitspuit aan te pas komen om alle hoeken in de natte ruimtes dicht te kitten.