40 m² Molo Audace te Beusichem

Voordat we met de tegels aan de slag konden gaan, moest er nog wel een andere klus worden gedaan. de installatie van vier groepen vloerverwarming op een zandcementen ondergrond. Onze installateur is dan ook eerst een kijkje gaan nemen om alles te inspecteren, een legplan te maken en alle benodigde materialen te inventariseren. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk een voorspoedig verloop garanderen. Niettemin is ook na de installatie en het testen van de vloerverwarming onze tegelzetter eerst op huisbezoek geweest. Naast een inventarisatie heeft hij vooral alles zorgvuldig opgemeten.

 

Molo Audace Bocca di Lupo

De Molo Audace is een serie fijn geglazuurde porseleinen tegels ('Gres Fine Porcellanato') van de Italiaanse producent CIR, de specialist in klein formaat decortegels. Dat kunnen mozaïektegels zijn, metrotegels of hexagons, maar ook tegels met een retro steenlook zoals de hier geplaatste Molo Audace. Het grootste kenmerk van deze serie is met name de wijze waarop ze geleverd worden. Elk pak bevat vier tegels in verschillende formaten, speciaal bestemd om ze in klein Romaans verband te plaatsen. Een prachtig en uiterst klassiek legverband die je woning niettemin een compleet eigen karakter gaat geven. De matte, Molo Audace is 10 mm dik en kent formaten van 20x20, 20x40, 40x40 en 40x60 cm als ook een zestal kleuren waarvan we hier dus de grijze Bocca di Lupo hebben geplaatst.

 

Afwerking

De afwerking bestond hier uit het dichtvoegen van de vloer met Sopro DF 10 Flexibel Design, een hi end voegmiddel dat je de keuze biedt uit verschillende kleuren. In deze woning hebben we de Balibruin toegepast. Die kleurkeuze was in deze situatie extra belangrijk omdat de Molo Audace niet gerectificeerd is en je dus wat bredere voegen hebt liggen.