48 m² Ardes Antraciet i.c.m. vloerverwarming te Puttershoek

Zoals bij elk van onze opdrachten zijn we natuurlijk eerst een en ander gaan inspecteren en inventariseren. De vloerverwarmingsinstallateur wil bijvoorbeeld weten hoe het met de ondergrond staat, welke aanpak hij nodig zal hebben en de hoeveelheid materialen daarvoor. Vragen die ook voor onze tegelzetter relevant zijn. Zo heeft hij vooraf uitgebreide metingen gedaan om exact te weten hoeveel tegels, voegmiddel en lijm we moeten bestellen.

 

Zes groepen heeft de installateur hier geplaatst op een zandcementen ondergrond. Hij heeft daartoe groeven in de ondergrond gefreesd, de flexibele leidingen erin gelegd en alles aangesloten op de pomp en de verdeler in het ketelhok. Na het testen en afstellen van de installatie konden vervolgens de sleuven dichtgesmeerd worden, de ondergrond voorzien van een lichte egalisatie en alles klaar gemaakt voor de tegelzetter. Het enige wat hij hierna nog heeft gedaan is het afkoppelen en verwijderen van de overbodige radiatoren

 

Ardes Antraciet

De Ardes is een prachtige serie steenlook tegels uit de catalogus van Sichenia, de gerenommeerde Italiaanse producent van design tegels. Een serie indrukwekkende wand- en vloertegels in vier kleuren en zeer vele uitvoeringen en formaten die gemaakt zijn voor het moderne interieur. Met name de vele nuanceringen in het decor vallen bij deze serie in het oog.

Als eerste is onze tegelzetter begonnen met de wanden van de schoorsteen en het toilet. De wandtegel die je op de onderstaande foto's ziet is 15 bij 60 cm groot en 1 cm dik. Na het dichtvoegen van de wanden is de tegelzetter gestart met de vloer te voorzien van de Ardes Antraciet tegels. Deze gerectificeerde tegel is 60x120 cm groot en biedt met een R10 antislip waarde maximale veiligheid in huis. 

 

Afwerking

We hebben de vloer later afgewerkt met 70 mm hoge tegelplinten in exact dezelfde kleur als de vloer.