78 m² Storm Cloud te Hellevoetsluis

Voor deze klus zijn we - als gebruikelijk - natuurlijk wel eerst polshoogte gaan nemen. Hoe ligt de ondergrond erbij en kunnen we straks een volledige leggarantie geven? We beoordelen de situatie en maken een zorgvuldige meting voor de berekening van het aantal benodigde tegels, tegellijm en voegmiddel. Uit onze evaluatie bleek dat we de ondergrond iets te poreus achtten en dat het daarom beter was om 'm eerst te voorzien van een primer t.b.v een optimale hechting. Weliswaar een extra kostenpost maar voorkomen is beter.

 

Storm Cloud 90x90  

Nadat onze tegelzetter de primer had aangebracht om op te drogen opdrogen, was het daags erna eindelijk tijd om met de tegels aan de slag te gaan. De Storm Cloud is een 10 mm dikke antracietkleurige, keramische tegel uit de serie Storm van de Spaanse tegelbakker Argenta. Mat, gerectificeerd en voorzien van een zachte textuur voor een prachtige steenlook. Dergelijke tegels wegen om en nabij de 20 kg. Om die reden hebben we er eerst zelf voor gezorgd dat de tegels ter plekke zijn afgeleverd. Immers, we willen niet dat onze tegelzetter uitgeput de vloer op moet.

 

Royal Deal

We hebben de Storm Cloud geleverd en geplaatst als Royal Deal hetgeen betekende dat de vloer gelegd is met de beste tegellijm die je kunt verkrijgen (Foby Flexcement Tegellijm E20700200) en dat-ie is dicht gevoegd met Sopro DF 10 Designvoeg Flex in de door opdrachtgever verkozen kleur Grijs 15.

 

Bekijk de foto's en zie hoe onze tegelzetter er weer een meesterwerk van heeft gemaakt.