91 m² Nordik Stone te Amstelveen

Voor deze klus zijn we allereerst gaan bezichtigen. De woning was net was opgeleverd en dan is het extra zinvol om bij het inmeten goed te kijken naar de kwaliteit van de ondergrond. Die bleek nogal absorberend te zijn. Iets wat risico's geeft op een mindere hechting van de tegels omdat al het vocht uit de lijm opgezogen kan worden. Eerst primeren dus was het devies.

 

Nordik Stone

Nadat de primer was opgedroogd zijn we begonnen met het tegelwerk. De Nordik Stone is een 90x90 gerectificeerde steenlook tegel van Italiaanse makelij. Een prachtige tegel die perfect past in een eigentijds interieur dankzij een zeer robuust decor dat de karakteristieke tekening vertoont van sedimentaire gesteentes en Belgisch hardsteen. Voor het plaatsen van deze tegel was gekozen voor een voegmiddel van dezelfde kleur: antraciet.

 

Afwerking

Bij deze schitterende tegelvloer die we als de exclusieve Royal Deal hebben geplaatst hoort natuurlijk een moderne afwerking. Dit hebben we na het schieten van onderstaande foto's gedaan door de geupgrade plinten te monteren. Zestien millimeter in RAL9010 voorgelakte hoge plinten in de uitvoering Eigentijds. Met het plaatsen van de als bonus meegeleverde Hamat High Quality Entreemat hebben we deze hele fijne opdracht voltooid.