60 m² Dakota Avana i.c.m. vloerverwarming te Purmerend

Het startschot van dit project werd gegeven door onze verwarmingsinstallateur die op een voor iedereen geschikt tijdstip een kijkje is gaan nemen in de woning. Zijn missie: achterhalen hoe en waar de groepen verwarmingsleidingen aangelegd moeten worden  en wat de situatie is met betrekking tot de ondergrond en het ketelhok. Daags hierna is hij wederom langsgegaan maar nu met al het materiaal in de auto. Zes slakkenhuis vormige groepen moesten er gefreesd worden. Een heel karwei, maar een kleine klus voor onze ervaren installateur.

 

Installatie

Hierna was het tijd om de leidingen te plaatsen in de schoongezogen gleuven en alles aan te sluiten op de intussen gemonteerde verdeler. Het komt er vervolgens op aan de vloerverwarming te testen en goed af te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de plekken waar je extra wilt stoken zoals bij de schuifpui waar het warmteverlies het grootst is. Met het uiteindelijk dichtmaken van de vloer werd het sein op groen gegeven voor onze tegelzetter. Ook hij is eerst gaan bezichtigen en een meting van de vloer om later terug te keren voor de tegelklus. 

 

Dakota Avana

De Dakota Avana die we hier als Premium Deal hebben geplaatst is een schitterende houtlook tegel van 30x120 uit de fabriek van Flaviker, de in Modena gevestigde Italiaanse producent van hoogwaardig keramisch parket. Mat afgewerkt en 1 cm dik is deze tegel die we vanzelfsprekend gelegd hebben met een levelling systeem, premium tegellijm en de beste kwaliteit Sopro voegmiddel.

 

Afwerking

's Anderdaags is na het drogen van de vloer onze tegelzetter opnieuw langsgegaan, nu voor het plaatsen van de plinten. Een upgrade van de deal. Helaas waren onderstaande foto's eerder gemaakt, maar het betroffen 90x15 hoge in RAL9010 voorgelakte witte plinten. De kers op de taart was hierna het plaatsen van de meegeleverde, op maat gemaakte entreemat. Hiermee kwam dit fraaie project ten einde en was de opdrachtgever vrijwel klaar voor de verhuizing.