45 m² Dakota Naturale te Rozenburg (inclusief installatie vloerverwarming)

Voor dit project is natuurlijk eerst onze installateur langs geweest om poolshoogte op te nemen over wat er nodig is voor de installatie van de vloerverwarming. Hoeveel materiaal moet hij later meenemen? Wat gaat het legplan worden? Maar bovenal wil hij weten wat de status is van de ondergrond. Geen probleem hier. De ondergrond was zoals in de meeste naoorlogse woningen gewoon van zandcement, dus mochten hij en zijn maat daags erna opnieuw langs maar ditmaal met freesmachine, leidingen en verdeler achterin de auto. Het grote voordeel voor hen was dat na het installeren en testen van de verwarming de vloer niet afgewerkt hoeft te worden. Die klus is voor de tegelzetter een dag later.

 

Keramisch parket uit de Royal Deal collectie

De Dakota is een tegel met alle kenmerken van ware topkwaliteit. Met dit product van Flaviker, de Italiaanse in Pisa gevestigde fabrikant van high end vloertegels, heb je een gres porcellanato tegel in handen, gefabriceerd van dezelfde witte klei die ook gebruikt wordt voor de productie van porselein. Alles onder hoge druk en extreem hoge temperaturen gebakken. Dit tezamen maakt deze vorstvrije tegel buitengewoon goed bestand is tegen stoten, krassen en chemicaliën. Daarnaast is er voor de Dakota alles uit de kast gehaald om 'm zo natuurgetrouw te laten lijken, met extra aandacht voor elke typische onvolmaaktheden die je in echt (elzen)hout terugziet. 

 

Royal Deal

De bijzondere kwaliteit van de Dakota 30 x 120 maakt dat we de 45 m² hebben geplaatst als Royal Deal. In deze deal zit bijvoorbeeld de vrije keuze voor de kleur van het zogeheten DF-voegmiddel. Een dergelijke voegmiddel is ijzersterk, verbrokkelt niet en laat zich uitstekend belasten. Kortom, een voegmiddel dat hoort bij een tegel als de Dakota.

 

Onderstaande foto's laten het schitterende resultaat zien van vele uren hard professioneel werk.