90 m² Legno Esensi Vainilla te Eindhoven

Heel wat handjes hebben aan deze opdracht gewerkt. Er bleek in deze woning namelijk verlijmd tapijt te liggen met daaronder platen en plavuizen. Daarnaast was ook de keukenvloer betegeld met zwart betonlook. Alles moest er dus uit gesloopt alvorens we met vloerverwarming en visgraat tegels aan de slag konden. Dat was hard werken voor onze jongens. Het tapijt moest los gerukt worden alles afgevoerd. Het meeste werk was natuurlijk het wegbikken van de plavuizen. Een zware klus omdat ze in tegenstelling tot de nu gebruikelijk verlijmde tegels heel moeilijk zijn los te maken. Je houdt dan ook een beschadigde vloer over. Onze verwarmingsinstallateur kon er meteen op aan het werk voor het installeren van zes groepen vloerverwarming.

 

Legno Esensi Vainilla

Na de installatie hebben we de groeven dichtgemaakt met een mortel dat mee kan bewegen met het krimpen en uitzetten van de in de vloer verwerkte leidingen. Na het verstrijken van enige tijd ten bate van het zgn. stookprotocol. Met een lichte egalisatie hebben we vervolgens de ondergrond gereed gemaakt voor het tegelwerk, om te beginnen met het maken van een legplan waarin het visgraat motief optimaal wordt doorgevoerd en snijverlies tot het minimum beperkt. De Legno Esensi Vainilla die we vervolgens zijn gaan plaatsen is een gerectificeerde visgraattegel van 15 bij 60 cm. Een tegel die zich vooral onderscheidt met een gedetailleerd uitgevoerd houtlook decor. Meer dan mooi meegenomen is de R10 waarde, een aanduiding van de antislip waarde.

 

Afwerking

Op de opgedroogde tegelvloer hebben we alles dichtgevoegd met een voegmiddel in de kleur Flex Beige. Een fraai afronding van een opdracht waar we met meer dan 10 experts aan hebben gewerkt.