33 m² Wood Tasso Noce te Leiden

Aangekomen te Leiden wisten onze jongens al dat ze al het tegelgereedschap en het levelling systeem nog even in de auto moesten laten. In de woning lag een zwaar verouderde plavuizenvloer op hen te wachten die eerst weggebroken moest worden. Gelukkig waren deze tegels verlijmd, dus redelijk snel weggebikt.

 

Wood Tasso Noce

De tegel die je op onderstaande foto's ziet is de 9 m dikke Wood Tasso Noce. Een vertrouwde houtlook tegel uit onze Comfort Deal collectie voor keramisch parket. Deze in Spanje geproduceerde tegel van 20 bij 120 cm ontleent zijn populariteit vooral aan een prachtig verfijnd decor bestaande uit een fraai nervenpatroon.  Gerectificeerd en zeer slijtvast.

 

Plaatsing

Alvorens over te gaan tot het verlijmen van de tegels in halfsteensverband zijn onze jongens eerst gaan kijken naar de te volgen legrichting. De keuze voor plaatsing in de lengte van de huiskamer lag voor de hand gegeven de lichtinval. Bij het plaatsen is het meeste  tijd bestaand aan de lastige hoekje. Meten en zorgvuldig uitzangen is dan het devies.

 

Afwerking

Bij de opdrachtverlening hebben we de opdrachtgever de gelegenheid gegeven om de keuze voor de kleur van het voegmiddel uit te stellen tot het moment van plaatsing. Onze tegelzetters hadden we daartoe verschillende kleuren voegmiddel meegegeven. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Zandgrijs, een redelijke logische keuze voor een houtlook tegelvloer.