100 m² Smaragd Grijs te Barendrecht

Als gebruikelijk zijn we natuurlijk eerst even langsgegaan voor een inspectie van de situatie. Er lagen een paar mooie uitdagingen voor onze tegelzetter te wachten met onder andere een rondlopende wand. Een klus dus waar we 100% vakmanschap en vakkundigheid konden betonen. Voorts bleek de ondergrond een mogelijke bedreiging te vormen voor de hechting van de tegelvloer. Ons advies luidt dan om 'm eerst te primeren en wel met een quartz primer. Daarmee kun je zelfs tegels over elkaar heen leggen. Zo gezegd, zo gedaan.

 

Smaragd Grijs

Nadat de primer opgedroogd was, kon dan eindelijk het echte werk beginnen. De Smaragd Grijs is een heel rustig ogende betonlooktegel uit onze Comfort Deal collectie. Met een decor bestaande uit drie subtiel aangebrachte schakeringen zal deze gerectificeerde tegel nimmer het interieur domineren maar juist een perfecte basis vormen voor elke woonstijl. Mooi meegenomen daarbij is de antislipwaarde van R10. Een veilig gevoel.

 

Plaatsing

Onze tegelzetter heeft flink de tijd moet nemen om een schitterende tegelvloer op te leveren. De woning kende tal van plekken waar flink wat meet- en zaagwerk voor nodig was. Zeker de rondingen langs de muren waren niet eenvoudig. De tegelexpert heeft dit fraai opgelost, zoals als ook de wijze waarop de tegels aansluiten op het profiel bij de trap boven.

 

Afwerking

Zodra alle tegellijm opgedroogd was, kon de vloer dichtgevoegd worden. Daar was gekozen voor een voegmiddel in de kleur Steengrijs, de kleur die het beste past bij deze betonlooker. Later is onze plintenspecialist naar Barendrecht afgereisd voor het plaatsen van in RAL 9010 voorgelakte hoge mdf-plinten. Helaas dus nog onzichtbaar op onderstaande foto's