55 m² Legno Rovere Tasso te Capelle aan den IJssel

Voordat onze tegelzetter aan de slag kon, moest er eerst nog een oude vloer verwijderd worden. Klik-pvc, dus dat was zo gepiept. Een tegenvaller bleek echter  toen daaronder een oude plavuizenvloer tevoorschijn kwam. Vervelend, want dat betekent dat je voor een nieuwe tegelvloer óf die oude plavuizen eruit gaat breken of de ondergrond gaat egaliseren. Gelukkig zijn we samen met de opdrachtgever er goed uitgekomen en konden onze jongens aan het werk met de Lego Rovere.

 

Legno Rovere Tasso

De 'Tasso' is een van onze pronkjuweeltjes in de houtlook collectie. Een mat afgewerkte, gerectificeerde tegel in het formaat 20 bij 120 cm die niet alleen voorzien is van een stroeve antislip laag (R-waarde 10) maar ook van een rijk gedetailleerd houtlook patroon. Kortom, keramisch-parket op z'n moois.  

 

Plaatsing

Alvorens de tegels uit te pakken is onze tegelzetter in overleg gegaan met de opdrachtgever over de te volgen legrichting. Doorgaans zou je kiezen voor de lengterichting vanwege de ruimte vergrotende effecten bij het gegeven lichtinval. Hier kreeg de breedterichting de voorkeur. Aangezien de ruimte een convectorput kende, zou er met de plaatsing in de lengterichting dwarse kopse kanten ontstaan. Plaatsing in de breedterichting is dan een fraaie oplossing.

 

Afwerking

Daags na het verlijmen van de vloer zijn we teruggekeerd voor het dichtvoegen. Zonder op de muren te morsen heeft de tegelzetter met een beigekleurig voegmiddel alles dicht gevoegd. Zijn werk was hiermee voltooid. Later is onze plintenman afgereisd naar Capelle en wel voor het plaatsen van hoge, in RAL9010 voorgelakte, mdf-plinten.