73 m² Ragno Woodcraft te Nieuwerkerk aan den IJssel

Zoals bij elk andere opdracht hebben we ook deze grondig voorbereiding. Dat betekent dat we dus eerst een kijkje gaan nemen op locatie om te zien hoe de ondergrond erbij ligt en  om kennis te maken met de opdrachtgever teneinde alles nog een keer grondig op te meten. De woning was nog niet betrokken dus kon snel alles in gang gezet worden met onder meer een accurate bestelling en planning. 

 

Woodcraft Marrone

De Woodcraft Marrone is een zeldzaam mooie houtlook tegel uit het atelier van Ragno, één van Italië's grotere tegelproducenten uit Sassuolo, het hart van het keramische district Sassuolo. Ragno onderscheidt zich vooral met een enorme hoeveelheid houtlook collecties.  Daarvan is de Woodcraft een belangrijke serie voor liefhebbers van visgraat. Een serie van 10 mm dik tegels in het formaat van 10 bij 70 cm met de ruime variatie die je nodig hebt om een vloer de gewenste natuurgetrouwe uitstraling te geven. Daarbij zijn de tegels afgewerkt met een antisliplaag, resulterend in een veilige antislipwaarde R9

 

Plaatsing

Alvorens aan de slag te gaan heeft onze man natuurlijk eerst een legplan uitgewerkt. Doel hiervan is een uitgebalanceerd vloerbeeld te realiseren met vloeiende oplossingen voor de overgangen tussen de verschillende ruimtes. Tevens helpt een legplan om het vooral bij visgraat hoge zaagverlies zo klein mogelijk te houden. Rekenen dus en desnoods elke ruimte opnieuw opmeten. Hierop is hij enige dagen aan het werk gegaan met het plaatsen van de vloer.

 

Afwerking

Nadat alle tegels waren gelegd en de lijm opgedroogd kon onze tegelzetter een aanvang maken met de afwerking. Eerst door de vloer dicht te voegen met een beigekleurig voegmiddel en later met het monteren van de als upgrade geleverde hoge plinten in de kleur wit. Die zal je helaas bij onderstaande foto's erbij moeten denken.