60 m² Black Arc te Vlaardingen

Overeenkomstig onze aanpak heeft onze tegelzetter eerst een vrijblijvend bezoek afgelegd om kennis te maken met de opdrachtgever en diens tegelkeuze nog eens bevestigd te krijgen. Daarnaast inspecteert hij de ondergrond en meet alles op zodat we een accurate bestelling van tegels, lijm en voegmiddel kunnen maken. Dit was overigens niet de eerste keer dat iemand van ons naar Vlaardingen moest, want ook onze installateur was langs geweest voor de installatie van zes groepen vloerverwarming in een zandcementen denkvloer 

 

Black Ark Porcelain 60x120

Wanneer je houdt van de ambiance van betonlook maak je met de gerectificeerde Black Ark Porcelain een meer dan uitstekende keuze. Een groot formaat tegel van 9 mm dik waarop een uiterst cleane betonlook decor is aangebracht die perfect geschikt is voor een modern, industriële interieurstijl. Hij mag op de wand en op de vloer, en heeft geen problemen met vloerverwarming. 

 

Plaatsing en afwerking

Wanneer er vloerverwarming is geplaatst letten we goed op waarmee de sleuven zijn dichtgesmeerd. Onze jongens gebruiken daartoe een speciale mortel die perfect kan omgaan met de temperatuurswisselingen. Wel vragen we de opdrachtgever een warmteprotocol te volgen. Met dit protocol laten we de ondergrond stapsgewijs wennen aan de hogere temperaturen. Zonder een dergelijk protocol kunnen er risico's ontstaan dat tegels gaan barsten.

Uiteindelijk kon onze tegelzetter aan het werk met de Black Ark en 'm prachtig in halfsteensverband te plaatsen. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van een antracietkleurig voegmiddel, een zeer toepasselijke keuze van de opdrachtgever.