45 m² Light Oak Beige te IJmuiden

Overeenkomstig onze aanpak zijn we natuurlijk eerst gaan kijken hoe de ondergrond erbij ligt. Sowieso bij visgraat een goed plan. Een tegelvloer van klein formaat tegels zoals visgraat stelt extra eisen aan de kwaliteit van de ondergrond. Daarnaast maken we tijdens de vooropname nader kennis met de opdrachtgever, verifiëren de gemaakte keuzes en pakken de duimstok erbij voor een zorgvuldige opmeting. Terug op kantoor kan dan alles besteld en ingepland worden in samenspraak met de opdrachtgever.

 

Dutch Wood

De tegel die we hier hebben geplaatst - de Light Oak - is afkomstig uit de serie Dutch Wood van leverancier La Cueva. We hebben het hier dus over Nederlands design dat geresulteerd heeft in een verfijnde collectie keramisch parket waarbij elke tegel is voorzien van haarscherp afgebeelde nerven, kwasten en noesten. Tien mm. dik is deze 15 bij 60 grote tegel die in alles lijkt op echt eiken.

 

Plaatsing

Alvorens met de tegels aan de slag te gaan, heeft onze tegelzetter eerst een legplan uitgewerkt. Met veel meten en rekenen legt hij hierin vast vanaf welke exacte plek hij moet beginnen om perfect uit te komen bij de wanden en objecten als het keukenblok. Je wilt immers een fraai uitgebalanceerde visgraat vloer verkrijgen met zo laag mogelijke snijverlies. Een koud kunstje voor onze expert natuurlijk.

 

Afwerking

Na plaatsing is hij 's anderdaags een andermaal naar IJmuiden afgereisd voor het dichtvoegen van de vloer. Hiervoor heeft hij een beigekleurig voegmiddel toegepast. Met de Jurabeige heeft de opdrachtgever een perfecte keuze gemaakt voor een passende kleur voegmiddel. Na het dichtvoegen heeft hij onderstaande foto's geschoten. Voor het monteren van de als upgrade bestelde hoge plinten (Zwart) zal hij op een later moment terugkeren.