44 m² Catinga Miele Honey i.c.m. vloerverwarming te Hoofddorp

Het startschot voor dit project werd natuurlijk gegeven door onze installateur. Hij is op bezoek gegaan voor een evaluatie van de ondergrond en een inventarisatie van de benodigde materialen. Uiteindelijk heeft hij een vloerverwarming met vijf groepen geïnstalleerd. De vloer heeft-ie niet zelf  hoeven dicht te maken. Daar hebben we onze specialist voor naar Hoofddorp gestuurd. Die heeft alles dichtgesmeerd en de vloer van een lichte egalisatie voorzien.

 

Catinga Miele Honey

Enkele dagen later mocht onze tegelzetter stralen met de Catinga Miele Honey. Een bijzonder fraaie visgraat tegel uit de keuken van de gerenommeerde producent Casa Tiles. Made in Italy dus. Deze honingkleurige tegel die ook als rechte tegel leverbaar is, onderscheidt zich met een prachtig gedetailleerde houtlook en een veilige antislipwaarde (R10). Elke 10 mm dikke tegel meet 15x60 centimeter. Een fijn formaat voor een rustig vloerbeeld.  

 

Plaatsing

Onze tegelzetter heeft zich elke moeite getroost om een schitterende vloer op te leveren. Daartoe is hij eerst gaan kijken naar de legrichting en de wijze waarop het patroon zich optimaal kan laten ontvouwen. Daarbij brengt visgraat per definitie veel snijverlies met zich mee. Een goede aanpak beperkt dit zoveel mogelijk. De tegelzetter heeft de plaatsing daags erna afgerond met het dichtvoegen van de vloer. Het voegmiddel dat hij mocht toepassen was de Sopro DF10 Designvoeg Flex in de kleur Sahara 40. Een slimme keuze.