52 m² Olympia Graphite Mat 60x60 te Ouddorp

Alvorens onze tegelzetter met de tegels aan de slag kon, lag er voor ons heel wat voorwerk te wachten. Zo was er sprake van een hoogteverschil tussen keuken en woonkamer, een tegelvloertje bij de entree en een pas uitgebroken plavuizenvloer in de keuken. 

We hebben dit opgelost door eerst een zandcementen vloer in keuken en huiskamer te storten voor het opheffen van elk hoogteverschil en het tegelvloertje te voorzien van een quartz primer plus een 5 mm dikke laag egaline. Hierop was het voorbereidende werk voltooid en kon vervolgens onze installateur aan de slag voor het plaatsen van vier groepen vloerverwarming in de huiskamer. 

 

Al met al wist onze tegelzetter exact wat 'm te wachten stond toen we hem naar Ouddorp stuurden. Niet meteen, want eerst moest er een opstookprotocol gevolgd worden om de ondergrond gewend te laten raken aan de warmtewisselingen en we risicoloos de tegels kunnen plaatsen.

 

Olympia Graphite

De Olympia Graphite is een mat afgewerkte vloertegel in het formaat 60 bij 60 cm. Een acht millimeter dikke tegel van geglazuurd porselein die niet alleen gerectificeerd is voor de smalste voegen maar ook voorzien van een fraaie betonlook decor vol verfijnde schakeringen.  Daarbij is de Olympia Graphite veilig in gebruik. Met een antislipwaarde van R10 weet je zeker dat je niet snel zult uitglijden. 

 

Plaatsing

Op een zorgvuldige wijze heeft onze tegelzetter een schitterende betonlook vloer opgeleverd. Hij heeft daarbij gebruik gemaakt van een levelling systeem voor een vlakke vloer plus een grijsgekleurd voegmiddel voor een verminderd accent op de voegen.