35 m² en 96 m² Phorma Perla te Steenbergen

Ook voor deze opdracht zijn we - als gebruikelijk - eerst even langsgegaan op locatie. We maken nadere kennis met de opdrachtgevers, peilen eventuele, specifieke wensen en onderzoek de ondergrond. Geen bijzonderheden dus nadat we alles opgemeten hadden kon de gehele klus doorgevoerd en ingepland worden. 

 

Phorma Perla

De Phorma Perla die we hier geplaatst hebben is een juweeltje uit de Beste Koop-collectie. Een selectie van uiterst moderne tegels die zich vooral onderscheiden in een prettige prijs/kwaliteitverhouding, zorgvuldig samengesteld in overzichtelijke prijsklassen. Die kwaliteit vind je dan ook terug in de Phorma Perla.  Deze fraaie betonlook van Italiaanse makelij is een 8,8 mm dikke, gerectificeerde  porcellanato tegel. Dat zijn van porseleinaarde gemaakte tegels die onder extra hoge druk worden geperst in de oven. Hierdoor nemen ze nauwelijks nog vocht op. Dergelijke tegels zijn dan ook perfect voor de natte ruimtes.

 

Plaatsing

De Phorma waarvan je hier de parelgrijze Perla ziet, is verkrijgbaar in een vijftal kleurstellingen en zeer uiteenlopende formaten. Zo konden we op de bovenverdieping aan de slag met de 30x60 uitvoering. We zijn daartoe in overleg gegaan over de te kiezen legrichting om vervolgens 35 m² tegels vast te lijmen en nauwkeurig uit te zagen waar nodig.

Voor de begane grond was het de beurt aan de grotere 60 bij 60-variant. 67 m² was er door onze bezorgdienst bezorgd. 

 

Afwerking

Na al het zaag- en plakwerk zat de plaatsing erop en konden we huiswaarts om daags erna terug te keren voor het dichtvoegen van de vloeren en de afwerking met de als upgrade geleverde hoge mdf-plinten. Deze plinten (uitvoering: Modern) waren voorgelakt in RAL7016 oftewel antraciet grijs. Helaas zijn deze plinten niet meegekomen op de foto's, maar dat mag de pret bij het zien van de mooie foto's niet deren.