52 m² Woodcraft Marrone en wc betegelen te Ridderkerk

Net als voor elk ander project zijn we ook hier eerst een kijkje gaan nemen. We maken kennis met de opdrachtgever, onderzoeken de randvoorwaarden en pakken de rolmaat en rekenmachine erbij om een compleet plaatje te presenteren van het aantal meters en alle andere materialen. Twee verschillende tegels zijn voor deze klus vervolgens besteld: de Arctec 60x60 betonlook tegel en de Ragno Woodcraft Marrone 10x70.

 

Vloerverwarming

Ook onze installateur moest naar Ridderkerk. De ondergrond was van hout. Bij een dergelijk situatie zal onze installateur eerst 3,5 cm dikke Fermacell platen aanbrengen om hierin de (5) groepen te kunnen frezen. Na de installatie hebben we de vloer dichtgemaakt en mocht onze tegelzetter aan de slag.

 

Toilet

Allereerst hebben we 'm gevraagd aan de slag te gaan met de wanden van het toilet. De 60x60 grote Arctec Beton Grey die hij vervolgens tot een hoogte van 1.40 meter heeft aangebracht, is een prachtige mat afgewerkte betonlook tegel van A-kwaliteit. Gerectificeerd en porcellanato gebakken. Dat betekent dat-ie onder extra hoge druk is gebakken hetgeen zorgt voor een extra harde en zeer krasbestendige tegel. 

 

Vloer

Na het dichtvoegen van de wanden, was het moment aangebroken om de vloer aan te pakken.  Dat begon met het maken van een legplan. Visgraat is een patroon dat je zoveel mogelijk wilt doorvoeren in een evenwichtig vloerbeeld. De ruime ervaring van onze tegelzetter komt hierbij goed van pas. Hij weet exact waar te starten en hoe je uiteindelijk zult uitkomen bij de overgangen naar andere ruimtes. Een intensieve klus, zeker met een kleine tegel als de Woodcraft Marrone van Ragno.

Deze 70 bij 10 cm grote tegel is een in Italië gemaakte houtlook tegel uit de Woodcraft serie. Een serie waarmee producent Ragno keramisch parket naar een hoger niveau wil brengen met een uiterst natuurgetrouwe uitstraling dankzij haarscherp weergegeven houtnerven. Vijf kleuren kent deze serie waarvan we hier dus de Marrone hebben geplaatst.

 

Afwerking

Tot ons plezier kregen we bij deze klus ook de opdracht de vloer af te werken.  Enkele dagen na plaatsing van de vloer hebben we onze plintenman aan het werk gezet met hoge mdf-plinten in de kleur RAL7016 (antraciet grijs) Helaas zijn onderstaande foto's eerder genomen.