62 m² Le Reverse i.c.m. vloerverwarming te Spijkenisse

Zoals gebruikelijk hebben we voor deze opdracht niets aan het toeval overgelaten. Zowel onze verwarmingsinstallateur als onze tegelzetter gaan eerst op huisbezoek om een kijkje te nemen. Er wordt gekeken naar de specifieke wensen en naar de hoeveelheid materialen. Op die manier komen we altijd beslagen ten ijs op de ingepland datums wanneer de klus uitgevoerd moet worden.

 

Vloerverwarming

De belangrijkste vraag die onze installateur op z'n bezoek beantwoord wilde zien is de kwaliteit van de ondergrond. Zandcement trof hij hier aan en dat betekende dus groepen frezen. Acht groepen moesten er uiteindelijk komen. Een stoffig karwei, maar onze jongens zijn gewend om te zorgen voor zo min mogelijk overlast. De gefreesde sleuven worden schoon gezogen waarna vlot de flexibele leidingen erin konden en aangesloten op de verdeler in het stookhok. We testen het systeem en zorgen er na een groen licht tenslotte voor dat de vloer klaar is voor het tegelwerk.

 

Le Reverse Taupe Antique 90x90

Op zoek naar een tegel met verweerde looks? Dan zit je goed bij de Le Reverse Taupe Antique. Een prachtige steenlook tegel uit het atelier van Kronos Ceramiche. Deze gerenommeerde Italiaanse tegelbakker heeft er echt een keramisch kunstwerkje van gemaakt. Krasbestendig, kleurvast, onderhoudsvriendelijk en voorzien van een bijzonder Antique decor met de uitstraling van slijtage en doorleefdheid. De La Reverse is verkrijgbaar in een drietal kleurstellingen met elk een andere afwerking. 

 

Plaatsing

Onze tegelzetter heeft er weer zijn beste beentje mee voorgezet. Vooral ook omdat de tegels diagonaal gelegd moesten worden. Een dergelijke legwijze geeft doorgaans meer snijverlies, dus is het zaak om zo zuinig mogelijk om te gaan met de geleverde tegels. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van de SOpro DF10 Designvoeg Flex, een in uiteenlopende kleuren verkrijgbaar voegmiddel van hoge kwaliteit. De hier toegepast kleur is Zandgrijs..

 

Afwerking

Enige dagen na plaatsing zijn we terug gereden naar Spijkenisse. Ditmaal voor het monteren van de plinten. Dertig meter aan tegelplinten hebben we hier geplaatst. Bij de La Reverse worden geen tegelplinten geleverd, dus hebben we ze speciaal voor deze opdracht stuk voor stuk laten uitzagen, Alles met de grootste precisie.