54 m² Namur Vintage te Krimpen aan de Lek

Deze tegelklus vormde de laatste fase van een omvangrijker project waarin we ook de vloerverwarming hebben geïnstalleerd. We hebben hiervoor eerst onze installateur naar Krimpen gestuurd voor een schouw en een inventarisatie. Hieruit bleek dat we niet te maken zouden hebben met de aanvankelijk gedachte zandcement maar met een betonnen ondergrond. Dat betekende dus een volledig andere installatie. Geen freeswerk want daar is het beton te hard voor, maar netten waarop we de leidingen kunnen vasthechten. De woning moet daarvoor wel een hogere opbouwhoogte toestaan. 

 

In totaal vijf groepen zijn hier geïnstalleerd. Onze installateur heeft de installatie elke groep getest en afgesteld op de warmtebehoefte. Met een kant-en-klaar werkende vloerverwarming hoefden we enkele weken (stookprotocol!) de vloer enkel dicht te zetten met zandcement waarna het de beurt was aan onze tegelzetter om alles op te meten, te inventariseren en bestellingen te doen.

 

Namur Vintage

De Namur Vintage is een donker antracietkleurige uit de keuken van Kronos, één van Italië's topproducenten van keramische tegels. Deze tegel uit de zogenaamde Carrière du Kronos serie onderscheidt zich met een prachtig decor waarin de looks van beton en natuursteen op een inventieve manier zijn samengebracht. Modern en tegelijkertijd tijdloos. Door deze ongerectificeerde, 10 mm dikke tegel in verschillende formaten (50x80 en 30x80 cm) te combineren heeft onze tegelzetter een unieke, mat afgewerkte vloer vol karakter gecreëerd. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van de Sopro DF 10 Designvoeg in de door opdrachtgever gekozen kleur Grijs 15. 

 

Afwerking

Na afloop van de plaatsing vermag onze tegelzetter enige foto's schieten. Hierdoor hebben we helaas geen foto's van na de afwerking toen enkele later onze plintenspecialist is langs geweest. Hij heeft toen iets van 35 meter hoge mdf-plinten geplaatst. Een mooie afronding van een indrukwekkende klus waar we met man en macht aan hebben gewerkt.