90 m² Icon Silver te Nieuwerkerk aan den IJssel

Alvorens de tegels te bestellen zijn we uiteraard eerst een kijkje op locatie gaan nemen. Binnen zijn er geen hindernissen geconstateerd. Buiten lagen er verweerde plavuizen waarover heen getegeld moest worden. Een belangrijk aandachtselement, want dit vraagt om een bijzondere primer. Een hechtmiddel waarin een extra sterke korrel in is verwerkt zodat de lijm probleemloos zal hechten.

 

Icon Silver 80x80

De Icon Silver is voor ons een welbekende tegel uit de Beste Koop-serie. Een vormvaste, mat uitgevoerde keramische tegel met een vlakke oppervlaktestructuur en mooie betonlooks, verkrijgbaar in meerdere maten. Voor buiten zal vocht geen problemen geven. We hebben een speciale lijm gebruikt en die toegepast op zowel tegel als ondergrond, dubbel gelijmd dus. Tevens is er bij het voegen een vochtbestendig lichtgrijs voegmiddel gebruikt.

 

Hoge antislip waarde

De Icon Silver heeft een antislipwaarde van R9, ruimschoots voldoende voor veilig gebruik. Wel hebben we de opdrachtgever geattendeerd op twee belangrijke zaken. De tuin dient vóór de ingebruikname van het terras opgehoogd te worden om te voorkomen dat de buitenste tegels teveel te lijden gaan krijgen. Daarnaast moet er gehoopt worden op zachte winters. De Icon Silver is 9 mm dik en dat is niet de ideale dikte voor het terras. Goed kitten, zoals onze tegelzetter hier heeft gedaan, vermindert het risico op tegelbreuk door vorst al aanmerkelijk. En gelukkig zijn de winters van nu niet meer die van vroeger.