35 m² Warmhout Hazel i.c.m. vloerverwarming

Als opdrachtgever is het natuurlijk (afgezien van de kostenbesparing) extra aantrekkelijk om maar met één partij te schakelen voor vloerverwarming én tegels. Je hebt te maken met één aanspreekpunt dat alles voor je regelt en geen risico's meer dat de planning vastloopt, Om die planning te maken zijn we natuurlijk eerst een paar keer naar Veldhoven gereden voor vooropnames. Zo is onze vloerverwarmingsinstallateur langs geweest voor een evaluatie van de ondergrond en een inventarisatie van  de benodigde materialen. De ondergrond was van zandcement hetgeen een "natte" installatie betekent. Daarbij frezen we groeven waarin we flexibele leidingen plaatsen. Vier groepen zijn hier aangelegd en aangesloten op de bijbehorende VTE-verdeler. Na het testen van de verwarming smeren we de groeven dicht met een speciale mortel en verzorgen we een complete egalisatie.

 

Warmhout Hazel

Ook onze tegelzetter is eerst een kijkje gaan nemen naar de uit te voeren werkzaamheden. Hij wil een en ander opmeten en weten hoeveel tegels er besteld moeten worden. De Warmhout Hazel waarmee hij later aan de slag is gegaan, is een exponent van de nieuwste generatie keramisch parket. Deze tegel in het formaat 89,7 bij 22,2 cm is niet alleen uitermate geschikt voor vloerverwarming maar kent ook een zeer gedetailleerde houtprint voor een maximaal natuurgetrouwe uitstraling. De mat uitgevoerde Warmhout kent vijf kleurstellingen waarvan we hier de Hazel hebben geplaatst. als Premium Deal.

 

Afwerking

Daags na plaatsing van de vloer is onze tegelzetter opnieuw naar Veldhoven afgereisd. Ditmaal voor het plaatsen van tegelplinten. Die heeft hij stuk voor stuk uit moeten zagen aangezien van de Warmhout (nog) geen losse tegelplinten worden geleverd. Een nauwkeurige klus uiteraard, maar onderstaande foto's laten zien hoe hij erin is geslaagd dit zonder hoogteverschillen te realiseren.