Badkamers, Keuken + Toilet te Heerhugowaard

Een omvangrijke klus als deze betekent natuurlijk heel wat keertjes heen en weer rijden. Dat begon toen we ten tijde van de lockdown op huisbezoek zijn gegaan met een keur van tegelstaaltjes om de opdrachtgever thuis een keuze te laten maken ipv in onze showroom. Uiteraard hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om alles te inspecteren en zorgvuldig op te meten voor het maken van de nodige bestellingen.

 

Keuken

Het eerst in de planning stond de keuken. Hier hebben we de wanden voorzien van de Essenze Brillo White. Een veelzijdige, unikleurige 30x60 grote tegel die heel wat stootjes kan verdragen. Voor de 9 m² grote vloer had de opdrachtgever een voor ons onbekende tegel liggen die we met alle plezier geplaatst hebben. De grootste uitdaging voor al het tegelwerk in een keuken blijft natuurlijk het tegelen rond het elektro en leidingwerk. Daarin zie je het verschil tussen de professional en goedbedoelende thuisklusser.

 

Badkamer 

Na het dichtvoegen van de keukentegels is onze tegelzetter verder gegaan in de badkamer. Hier heeft hij op de wanden de Statuario Grey aangebracht. Een - zoals de naam al zegt - grijs geaderde marmerlook tegel die perfect de looks van het klassieke marmer nabootst, alsof het vers uit de marmergroeven van Carrara is uitgehakt. Voor de vloer was het oog gevallen op de Storm Grey. Deze  tegel meet 60 bij 60 cm en vormt met een grijs natuurstenen decor een prachtige combi met de statuario aan de wand.

 

Toilet

Hard gewerkt is er ook aan het toilet. De wandtegel achter die je op onderstaande foto's ziet is de Emil Total Brick. Een 6 bij 24 cm grote porcellenato tegel met een prachtige hoogglans afwerking. Wederom is hier een prachtig ensemble gecreëerd. De Tassero Beige die je op de vloer en overige wanden aantreft, is een 8 mm dikke zestig bij zestiger waarop een zachtbeige decor is aangebracht. Een gave combi die zorgt voor een aangename sfeer in een doorgaans klinische ruimte.

 

Hiermee was de opdracht nog niet voltooid. De woning kende ook een berging waarvan de vloer betegeld moest worden. Een ruimte die we uiteraard ten tijde van ons huisbezoek hadden meegenomen ter inspectie. Onze tegelzetter heeft hierop de Grey Avery aangebracht, een rasechte steenlook tegel van 1 cm dik. Kras-, vlek- en kleurbestendig.

 

Afwerking

We hebben daags na al het tegelwerk onze kitter naar Heerhugowaard gestuurd om overal waar nodig kit aan te brengen en het project af te ronden.