Badkamer Comfort Deal te Klaaswaal

Een gedegen voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Om die reden gaan we dan ook eerst even langs om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal moet gebeuren. We meten alles op en kijken of er geen extra werkzaamheden noodzakelijk zijn. Hier was dat inderdaad het geval. De douche moest op een andere plek komen, hetgeen betekende dat er een nieuwe zandcementen deklaag nodig was. Daags na het storten van deze deklaag mocht onze tegelzetter opdraven om aan het echte werk te beginnen.

 

Storm Block Grey 25x75

Op de achterwand is hij als eerste gestart met het plaatsen van de Storm Block Grey 25x75. Een mat uitgevoerde, lichtgrijze wandtegel van Spaanse makelij die voorzien is van een prachtige marmerlook dessin. Onderstaande foto's laten zien hoe fraai een volledige betegeling eruit kan zien.

 

Essenze White Brillo

Op de foto's zie je ook het scherpe contract met de tegels op de andere wanden. De unikleurige Essenze White Brillo is een gepolijste 30x60 wandtegel die net als de Storm Block geen rectificatie kent maar met het grotere formaat, kleur en afwerking schitterend contrasteert. Een belangrijk aandachtspunt bij de plaatsing vormde natuurlijk het toiletblok. Je wilt immers dat de tegels aan alle zijden goed op elkaar aansluiten. Ter voltooiing van dit onderdeel heeft onze tegelzetter profielen op de hoeken gemonteerd.

 

Town Antracite 60x60

Met de wanden vol tegels werd het tijd om de vloer onder handen te nemen. De Town Antracite die hij hier heeft geplaatst van het merk Grandeur is een hele mooie, gerectificeerde betonlook vloertegel die zich perfect leent voor een natte ruimte, mede dankzij een antislip waarde van R10. Tien millimeter dik is deze mat uitgevoerde tegel.

 

Afwerking

Na de plaatsingen en het verstrijken van de droogtijd moest een en ander nog wel afgekit en dichtgevoegd worden. Daartoe is gebruik gemaakt van twee kleuren voegmiddel: betongrijs en de lichtgrijs getinte kleur Manhattan.