Toilet met tweemaal 60x120 Rebel betonlook

Het meest uitdagend van het betegelen van een toilet is dat je moet werken in een kleine ruimte en dat je daarin alles zo zorgvuldig mogelijk moet uitmeten. Daarbij is een toilet een zogenaamde "natte ruimte". Dat betekent dus extra aandacht voor de bedreigingen van vocht. Voordat we met de tegels aan de slag konden, hebben we eerst de oude tegels verwijderd en de nodige voorbereidingen getroffen voor de nieuwe tegels.

 

Rebel Emerald

De Rebel is één van die tegels waar je nooit op uitgekeken raakt. Een in talloze verschillende formaten verkrijgbare betonlook tegel die dankzij speciale behandelingen het karakter heeft gekregen van geoxideerd metaal en hierdoor perfect past in een industriële interieurstijl. Een belangrijke eigenschap van deze serie is bovendien de slipvastheid. Met een antislipwaarde van R11 is de Rebel uitstekend geschikt voor natte ruimtes en ook voor het terras. De serie kent daartoe een speciaal voor buitenruimtes ontwikkelde subcollectie terrastegels. Extra sterk met dezelfde looks.

 

De Italiaanse producent Flaviker bewijst met de Rebel dat je met betonlook niet alleen hoeft te denken aan 'vijftig tinten grijs' maar ook aan andere kleuren zoals de hier tot 2.60 m. hoogte aan de wand geplaatste smaragdgroene Rebel Emerald. Liefhebbers van design komen dan ook flink aan hun trekken met de matte Rebel.

 

Rebel Bronze

Met de vijf verschillende kleurstellingen van de Rebel heb je de mogelijkheid in eenzelfde stijl verschillende kleuren toe te passen. Voor de vloer en toiletblok hebben we exact dezelfde tegel geplaatst, alleen nu in de kleur Brons. Zowel wanden als vloer zijn na de plaatsing dichtgevoegd met een speciaal voegmiddel in een bijbehorende kleur.

 

Afwerking

Later zijn we opnieuw naar Hellevoetsluis afgereisd voor de afwerking van het tegelwerk. Al het sanitair was intussen geïnstalleerd zodat we alle naden konden voorzien van een waterbestendig kit.