Badkamer met oa 15 m² Fury Gold i.c.m. vloerverwarming

Zoals gebruikelijk zijn we voor deze opdracht eerst een aantal malen polshoogte gaan nemen. We onderzoeken de kwaliteit van de ondergrond en wanden, en maken inventarisaties voor respectievelijk de vloerverwarming en tegelwerk. Zodoende weten we wat weer moeten bestellen en - uiteraard - het aantal meters tegels dat nodig is voor wand en vloer.

 

Daarnaast maken onze vooropnames het voor ons mogelijk om een planning te maken. We houden daarbij uiteraard rekening met de dagen waarop het voor onze opdrachtgever schikt om de vloer en badkamer onder handen te nemen. Aan de hand van die planning hebben we vervolgens de vloerverwarmingsinstallateur op pad gestuurd. We hadden gezien dat de ondergrond van zandcement was en dat betekende dus frezen. Vijf groepen moesten er komen en alles netjes geïnstalleerd en afgewerkt zodat onze tegelzetters zonder problemen vakwerk kunnen afleveren.

 

Frappucino Lux

Het spreekt vanzelf dat we eerst aan de slag zijn gegaan met de wanden. De Frappucino Lux die we in de natte ruimtes hebben geplaatst, is een indrukwekkende donkerbruine marmerlook tegel uit de Allmarble serie van de gerenommeerde Italiaanse tegelbakker Marazzi.  Elf millimeter dik is deze 60x60 grote hoogglans tegel die je zowel op wand als vloer kwijt kunt. Onze tegelzetter heeft weer een fraai stukje vakmanschap afgeleverd. Zeker als je kijkt naar de profielen rondom de nissen en het tegelwerk rond de leidingen.

 

Evolutionmarble Grey

Ook voor de vloer in de badkamer, toilet, keuken en gang was voor een 60x60 marmerlook van Marazzi gekozen, en wel de Evolutionmarble Grey. Een tegel met een geheel ander karakter. Mat en met een antislipwaarde van R9 veilig genoeg voor ruimtes waar het vochtig kan worden en slipgevaar dreigt. Opnieuw zien we het vakmanschap terug in de details zoals bijvoorbeeld bij de afvoeren en dat verhoginkje bij de douche.

 

Badkamer Royal Deal

Dit hoogwaardig project hebben we uitgevoerd conform de Royal Deal. Voor elk onderdeel zijn uitsluitend gerectificeerde premium producten en materialen als tegellijm, voegmiddel en kit gebruikt. Feitelijk betrof het twee Royal Deals: de gewone Royal Deal en De Badkamer Royal Deal. Deze vraagt natuurlijk toepassing van vochtbeschermende middelen en profielen (kleur naar keuze) en afwerking van de afvoeren en bedieningplaat boven het toilet.