119 m² Visgraat Miele Honing i.c.m. vloerverwarming

Zoals gebruikelijk bij al onze projecten zijn we hier eerst een paar kijkjes gaan nemen. Onze tegelzetters beoordelen de kwaliteit van de ondergrond en meten de vloer op voor een accurate bestelling van het benodigde aantal tegels. Daags erna is ook onze verwarmingsinstallateur langs geweest voor een actueel inzicht in de situatie. Hij wil weten hoeveel groepen waar op welke ondergrond gelegd moet worden zodat hij aan de slag kan met een plan van aanpak. 

 

Oude plavuizen

Allereerst zijn we gestart met het verwijderen van de oude tegelvloer. Er lagen hier meer dan 100 m² aan plavuizen die we allemaal netjes hebben uitgebikt en vervolgens naar een  milieupark hebben gebracht. De volgende stap was nu voor de installateur. Op de bovenverdieping moesten maar liefst acht groepen geïnstalleerd worden terwijl op de begane grond 12 groepen moesten komen. De ondergrond was zandcement. Dat  betekende dus gleuven frezen, flexibele leidingen plaatsen en alles aansluiten op de verdeler in het stookhok. Hierop kon de vloerverwarming afgesteld en getest worden, waarna de gleuven zijn dichtgesmeerd. Ter afronding heeft onze installateur ook de radiatoren verwijderd. 

 

Visgraat Miele Honing

Helaas was de ondergrond ontoereikend voor een directe betegeling. We  hebben 'm daarom eerst voorzien van een 3 mm dikke laag egaline voor een strakke ondergrond, het podium voor onze tegelzetter. De Visgraat Miele Honing die hij is gaan leggen, is een 50x60 cm grote tegel uit de Catinga-serie van de Vlaamse fabrikant Casatiles. Negen millimeter dik is deze gerectificeerde, mat afgewerkte tegel. Een stevige klus waar hij meerdere dagen heeft moeten werken. Vooral het betegelen van het  opstapje vereiste veel aandacht en passen en meten. Iets wat je natuurlijk gerust aan onze professionele tegelzetter over kunt laten. 

 

Afwerking

Voor het leveren en plaatsen van visgraat tegelvloeren hanteren we  geen  standaard  deal, maar speciaal opgestelde visgraat deals waarin we op verzoek  van de opdrachtgever ook hoge mdf-plinten hebben opgenomen. Wit voorgelakte plinten in de uitvoering Modern. Met het plaatsen van zo'n 75 meter plinten kwam het project tot zijn voltooiing en konden onze jongens met de grootste voldoening afscheid nemen.