58 m² Deep Wood i.c.m. vloerverwarming

Vloerverwarming betekent natuurlijk dat we eerst een kijkje gaan nemen op locatie. We willen dan vooral weten wat de status is van de zandcementen ondergrond, het aantal gewenste groepen dat gecreëerd moet worden en hoe we een ander moeten aansluiten. Wat staat  er in het ketelhok - een cv-ketel of een warmtepomp - en hoe gaan we de verdeler koppelen? We maken een inventarisatie van al het nodige materiaal dat we op de afgesproken dag meenemen om de vloer onder handen te nemen, dat wil zeggen: gleuven frezen, die schoonzuigen en de flexibele leidingen erin plaatsen. We installeren een verdeler in het stookhok, koppen alles aan elkaar en gaan over tot het testen. De vloer dichtmaken was niet nodig, want onze tegelzetters stonden al te trappelen om aan het werk te gaan.

 

Deep Wood

Als onderdeel van zijn voorbereiding op het plaatsen van de tegelvloer komt onze tegelzetter ook graag eerst even keuren. De in onze showroom uitgekozen Deep Wood die hij vervolgens hier is gaan plaatsen is een degelijke 15x60 grote visgraat tegel met een bruin/taupe kleurig eikenhout decor. Gerectificeerd uiteraard en mat afgewerkt. Geniet op onderstaande foto's van het vakmanschap waarmee onze tegelzetter een evenwichtig visgraat patroon heeft gecreëerd, en de accuratesse van het tegelwerk rondom de posten van de trap en de deuren. 

 

Natte ruimtes

De Deep Wood was overigens niet de enige tegel die we hier hebben geplaatst. De vloeren van de badkamer en twee toiletten hebben we voorzien van de Country Honey, een 15x90  grote visgraat tegel uit het atelier van het Turkse Kale. Helaas niet op de foto's, maar zij is iets donkerder en robuuster qua karakter. Voor de wanden van deze natte ruimtes was de Snow White van Kerateam geselecteerd. Een mat witte wandtegel van 30 x 60. 

 

Afwerking

Na het plaatsen en dichtvoegen van al het tegelwerk hebben we de klus voltooid met de montage van de inloopmat. Ook hier zie op de foto's het resultaat van vakmanschap: zuivere precisie zonder oneffenheden.