Badkamer met 6m² Solid Black

Als gebruikelijk zijn we voor deze opdracht eerst een kijkje gaan nemen op locatie. We meten alles op om tot een definitieve calculatie te komen en een juiste bestelling te maken. De badkamer was al betegeld. In dat geval kun je twee dingen doen: kiezen voor de duurdere optie en de tegels weg laten breken of simpelweg eroverheen tegelen. Dat is voordeliger maar daarvoor is het wel noodzakelijk om eerst een goede hechtlaag aan te brengen. Dit hebben we gedaan met een Quartz primer. Deze primer is speciaal ontwikkeld voor het betegelen van een reeds betegelde wand of vloer. Nadat de primer was opgedroogd was het tijd om aan het echte werk te beginnen.

 

Solid Black 60x60

De Solid Black is een hele fraaie antraciet kleurige tegel die uitblinkt in hoge kwaliteit voor een lage prijs. Eigenlijk zoals alle andere tegels in de Comfort Deal collectie. Daarbij is de Solid Black verkrijgbaar in twee formaten: 60x30 en de hier geplaatste 60x60. Zes vierkante meter hebben we hier aan wand en vloer geplaatst. Dat lijkt weinig, maar omdat het een badkamer betrof waren we hier ook veel tijd aan kwijt. Je werkt immers in een kleine ruimte, hetgeen vraagt om veel pas- en meetwerk. Bovenal moet alles perfect geplakt en afgevoegd zijn om te voorkomen dat vocht zich achter de tegel kan nestelen. Kijk in dit kader ook op de foto's naar de wijze waarop onze tegelzetter rondom de cv-leidingen heeft getegeld en alles heeft afgewerkt met kit.