90 m² Studio 50 Peltro te Nieuwerkerk a/d IJssel

Als gewoonlijk zijn we eerste een kijkje op locatie gaan nemen. We maken een accurate meting en beoordelen de ondergrond. Aangezien de tegelvloer door de gehele benedenverdieping geplaatst moest worden en ie er een hoogteverschil bestond met de keuken, is op zijn verzoek met de opdrachtgever afgesproken dat hij in de tussentijd de keukenvloer op hoogte ging brengen. Vanzelfsprekend is nadien onze tegelzetter langs geweest om te kijken of de met kalkmortel "geëgaliseerde" keukenvloer kan dienen als perfecte ondergrond voor zijn werk. 

 

Studio 50 van Serenissima

Na de constatering dat alles in orde was en overleg over de legrichting mochten de tegels naar binnen. Geen licht karwei, want deze betonlook tegel is 100x100 groot. De Studio 50 serie is een prachtige serie betonlook tegels van Serenissima, een van de grootste tegelbakkers in Casalgrande, het hart van de Italiaanse tegelindustrie.  Het is een echte king size serie, verkrijgbaar in twee decors en zes kleuren waarvan we hier de meeste grijze, de Peltro hebben geleverd.

 

Afwerking

Onze tegelzetter heeft weer een fraai stukje vakwerk opgeleverd. Op de foto's ziet alles er even onberispelijk uit. Ze zijn direct na plaatsing geschoten, dus zonder de afwerking enkele dagen later. Die bestond uit het plaatsen van 90 mm hoge, in RAL9010 voorgelakte plinten, in de strakke uitvoering Modern. Daarmee kwam deze hele fijne klus tot een einde en mocht de tegelzetter enige welverdiende complimenten in ontvangst nemen.