44 m² Monza Fossil i.c.m. vloerverwarming

Als vakman gaan we natuurlijk niet over een nacht ijs wanneer er zowel vloerverwarming als tegels geplaatst moeten worden. Eerst hebben we onze installateur langs gestuurd voor een bezichtiging van de ondergrond, de cv-ketel en vooral voor het maken van een plan van aanpak. Hoe komen de groepen te liggen? En hoe gaan we de groepen aansluiten op de te monteren verdeler? 

Na deze inspectie is hij daags daarna opnieuw langs geweest, maar nu voor de complete installatie, d.w.z. gleuven frezen in de zandcementen ondergrond, schoonmaken, leidingen (14x2 mm) plaatsen en aansluiten op de intussen geïnstalleerde VTE verdeler. Na het testen en afstellen van de installatie was onze installateur klaar en hoefde hij enkel nog de sleuven dicht te smeren. 

 

Monza Fossil

Ook onze tegelzetter neemt het zekere voor het onzekere en gaat eerst even langs. Zijn aandacht gaat vooral naar de te betegelen natte ruimte - een toilet. De Monza Fossil is een 9,5 mm dikke betonlook tegel uit India, mat afgewerkt, geschikt voor vloer én wand, en met een slipwaarde van R10 perfect om ook in een natte ruimte te leggen.  Allereerst is hij gestart met het plaatsen van de 60x30 uitvoering op de wand en stortbak ombouw in het toilet, het moeilijkste gedeelte. Hierna was het de beurt om de vloeren te betegelen met 60x60 Monza Fossil. Standaard doet-ie dit met behulp van een levelling systeem, het systeem voor een volmaakt vlakke tegelvloer. Let hierbij vooral op de schitterende manier waarop hij het luik heeft betegeld.

 

Afwerking

Voor de afwerking is onze tegelzetter een volgende dag andermaal langs geweest. Nu met Monza Fossil plinten in de achterbak. In principe behoeft een tegelvloer geen plinten, maar zoals je op onderstaande foto's zult zien, is een afwerking met tegelplinten wel de mooiste afwerking die je kunt indenken.